Categories
Eesti

kiudainerikas retsept: köögiviljadega omlett

Reading Time: < 1 minute

See toitev ja kiudainerikas omlett on kõikidele pikkade hommikusöökide austajatele. Samas sobib hästi ka lõuna- või õhtusöögiks.

Mida vajad?

2 inimesele:
6 muna
100 g piima või taimset alternatiivi
1 punane paprika
1 väike sibul
1 peotäis rohelist sibulat
5 kartulit
10 kirsstomatit
10 päikesekuivatatud tomatit
100 g šampinjone
200 g sinki
Maitserohelist, soola ja pipart

Kuidas valmistada?

Keeda kartulid. Peale valmimist lõika need õhukesteks viiludeks. Löö munad kaussi, lisa piim, sool ja pipar ning sega põhjalikult. Tükelda köögiviljad ja sink väikesteks tükkideks ning lisa need muna-piima segule. Pane praepann sooja ja prae kõigepealt kuldpruuniks kartulid. Seejärel lisa pannile köögiviljade ja muna segu ning sega veidi. Kata pann kaanega ning lase omletil madalal tulel küpseda umbes 15 minutit või kuni muna ei ole enam vedel. Lõika peale maitserohelist ning naudi!

1 portsjon:

299 kcal
42 g süsivesikuid
4,4 g rasva
27 g valku
7 g kiudaineid

💌 Liitu ka Elsavie uudiskirjaga, et saada igal nädalal kasulikku infot oma tervise heaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *