Categories
Eesti

TESTI ENNAST | Iga inimese hea tervis algab korrektselt toimivast soolestikust

Reading Time: < 1 minute

Vähesed teavad või oskavad arvata, et just meie soolestikus toimuv on aluseks heale tervisele, seda nii täna kui ka tulevikus. Meie kõigi kõhus toimetab unikaalne bakterite kogumik ehk mikrobioom, mille tasakaal annab meile nii hea füüsilise kui vaimse tervise, ilusa näonaha ja tugeva immunsuse. Lisaks toetab tugev mikrobioom meid võitluses erinevate krooniliste haigustega.

Mikrobioomi tasakaal ja mitmekesisus sõltub aga suuresti igapäevasest toitumisest, vee tarbimise hulgast, piisavast kehalisest aktiivsusest ja kontrolli all olevast stressist. Kõik need lihtsad tervisliku elu alused mõjutavad olulisel määral meie keha bakterite süsteemi, mis omakorda on suur mõjutaja sellele, millist elu igapäevaselt elame või elada saame.

Tänases maailmas, kus informatsioon on kõige aluseks, on igal inimesel võimalik ka enda mikrobioomi seisukorda kaardistada. Saadud andmete abil saab koos spetsialistiga analüüsida oma tervise seisundit ning mis peamine, oma kõhutervist teadlikult positiivses suunas mõjutada. Elsavie on koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) teadlastega töötanud selleks välja lihtsa, kuid täpse mikrobioomi analüüsi.

Testimine on lihtne, toimub mugavalt kodus ja tulemusena on võimalik saada detailne sissevaade oma keha kaugeimatesse „nurkadesse”. Testiga saab selgeks, millised konkreetsed bakterite kolooniad soolestikus on heas, millised aga kehvemas seisus ning milline on tervikpilt. Tulemusi aitab tõlgendada väljaõppinud toitumisspetsialist, kes annab nõustamisel kaasa ka kõige olulisemaid näpunäiteid, mida koheselt kõhutervise parendamiseks rakendada.

Mikrobioomi test on mõeldud eelkõige neile, kes on huvitatud oma soolestikus toimuvast ja selle mõjust kogu tervisele ning soovivad ennetada erinevate krooniliste haiguste väljakujunemist.

Lisaks soovitame testi teha, kui:

  • tunned ebamugavust kõhus
  • soovid mõista, kuidas sinu tänane toitumine sulle sobib
  • sul on probleeme nahaga
  • jälgid eridieeti
  • alustad või oled äsja lõpetanud antibiootikumikuuri
  • koged tihtipeale väsimust, kurnatust
  • sul on kaaluprobleemid
  • kannatad meeleoluhäirete all
  • jpm

Lisaks testile on Elsavie ja TFTAKi koostöös loodud kiudainesegude sari, mis aitavad rikastada iga inimese igapäevast toitumist, tegemata seejuures olulisi muutusi oma harjumuspärases toitumises.

Jälgi Elsavie tegemisi ka Instagramis ja Facebookis.