Categories
Eesti

kiudainerikas retsept: kodune müsli

Reading Time: < 1 minute

Ise tehtud kiudainerikka müsli puhul saad kindel olla, et tead täpselt mida ja kui palju seal sees on ning ei pea muretsema liigse suhkru või lisatud säilitusainete pärast.

Mida vajad u. 10 portsjoni jaoks?

50 g võid
1 dl mett
250 g kaerahelbeid
50 g mandlilaaste
50 g kuivatatud banaani
60 g kookoshelbeid
2,5 dl kuivatatud jõhvikaid
50 g linaseemneid
200 g kõrvitsaseemneid

Kuidas valmistada?

Soojenda ahi 160 kraadini. Lisa või ja mesi väikesesse potti ja soojenda pliidil kuni sulamiseni. Sega kõik seemned ja helbed suured kausis ja lisa juurde või ja mee segu. Sega kõik läbi. Laota segu ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta seda ahjus 10 minutit. Sega müsli ahjuplaadil läbi ning küpseta veel 5-10 minutit. Lase segul jahtuda ning lisa kuivatatud jõhvikad. 

Gluteenivaba retsepti jaoks kasuta gluteenivabu kaerahelbeid.

1 portsjon:

448 kcal
50 g süsivesikuid
25 g rasva
11 g valku
8 g kiudaineid

💌 Liitu ka Elsavie uudiskirjaga, et saada igal nädalal kasulikku infot oma tervise heaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *