Categories
Eesti

Miks ja kuidas tarbivad kiudainesegu Elsavie töötajad?

Reading Time: 3 minutes

Tegime oma töötajate hulgas väikese küsitluse selle kohta, kuidas nemad meie kiudainesegusid tarvitavad. Selgus, et pea kõik meie tiimi liikmed tarbivad kiudainesegusid igapäevaselt ja seda erinevatel põhjustel. Teeme väikese kokkuvõtte:

Millised kiudainesegud on Elsavie töötajate lemmikud?

Elsavie töötajate ülekaalukateks lemmikuteks osutusid roheline Feel Good Inside ja lilla Beauty Inside and Outside kiudainesegu

Feel Good Inside kiudainesegu sisaldab kõige rohkem kiudaineid ning aitab kaasa paremale seedimisele. Beauty Inside and Outside kiudainesegu sisaldab aga lisaks kasulikele kiudainetele ka nahale ja juustele kasulikke kollageeni ja tsinki.

Johana, COO

“Mulle meeldivad roheline ja lilla segu. Roheline, kuna tean et selles hea mitmekesine kogus kiudu sees ja lilla, kuna see on mõnusa tekstuuriga.” 


Helle, turundusspetsialist

“Tarbin iga päev rohelist ja lillat kiudainesegu. Hakkasin tarbima, et kõht käiks regulaarsemalt läbi ja et toetada jääkide väljutamist. Jätkan tarbimist, kuna seedimine regulaarne, kõht kauem täis ja magusaisusid vähem.”


Anett, klienditoe spetsialist

“Tarbin rohelist ja lillat segu, sest ma tahan oma ainevahetust ja seedimist kiiremaks saada, et kaalust alla võtta. Lilla segu mõjub nahale ja mu dermatiidile hästi ning lisaks tahan veresuhkru madala hoida, et võimalikult vähe suhkruid ladestuks.”

Miks me Elsavie kiudainesegu tarbime?

Peamine põhjus, miks meie tiim ise kiudainesegude kasutajad on, on see, et kõht oleks korras. Aga mida see täpsemalt tähendab ja milliseid kasulikke omadusi veel märganud oleme?

Kerstin, kommunikatsioonijuht 

“Võtan lillat kiudainesegu pigem ennetavalt, et seedimine oleks regulaarne. Lilla seepärast, et mulle tundub, et see tõesti teeb mu näonaha paremaks ja kui iga päev tarbin, tunnen, et ka magusaisu on vähem.”


Priit, CEO

“Rohelise kiudainesegu tarbimine aitab mul elada koos minu kõhusõpradega harmoonias ja tasakaalus – ehk siis kõht käib paremini läbi, täiskõhutunnet on rohkem, ja täpselt selline… “feel good inside” tunne ongi”


Siim, juhatuse liige

“Tarbin hommikuti kiudainesegu, et seedimise abil energiataset stabiilsena hoida. Tänaseks oskan seda teha ka ilma kiududeta, aga kiududega on parem.”


Karl, kogukonna juht

“Kuna ca kahe nädalaga alates kiudainesegude tarbimisest hakkas kõht senisest ühtlasemalt läbi käima, siis selle efekti tõttu jäingi kasutama. Lisaks pole ma hetkel võimeline sööma nii suurt kogust taimi, et kataksin nendest oma kiudainete vajaduse ära. Segud aitavad kiudude vajadust ka katta.”


Maria, tarkvaraarendaja

“Kiudainesegu aitab hästi peo- või puhkusejärgsel taastumisel – soodustab seedimist ja teeb vetsus käimist korrapäraseks. Tänu kiudainesegu regulaarsele tarbimisele unustasin mis asi on kõhukinnisus ja sellest tingitud puhitus. 

Alates lapsepõlvest põdesin kõhukinnisust ja arvasin, et see on normaalne ja kõik inimesed nii elavadki. Praegu on kõhus ainult kerguse tunne. Lisaks, segu teeb hommikusööki toekamaks ja isu ei tule liiga kiiresti tagasi, ehk saab lõuna 1 tund kaugemale lükata.”


Margus, juhatuse liige

“Tarbin kiudainesegu korrapärase seedimise ning sellega ka parema enesetunde toetamiseks – ma pole kindel, et saan oma tavatoidust alati vajaliku koguse kiudaineid kätte.”

Häid näited, kuidas kiudainesegu tarbida?

Elsavie kiudainesegu võib lisada oma tavapärasele toidule või joogile. Kui ainult igapäevatoidust ehk taimsetest saadustest saadav kiudainete hulk ei ole piisav, on see hea lahendus kasulike kiudainete lisamiseks oma menüüsse. 

Millistesse toitudesse siis meie kiudainesegu lisame?

Johana, COO

“Toitudest kasutan kiudusid kas smuutis või keefiriga vahepalas, kuhu panen ka marju, banaani või muid puuvilju ja pähkleid. Ja näiteks keefir + kiudainesegu + marjad on teinekord õhtuti hea väikse energiaga aga kõhtu täitev snäkk.”


Karl, kogukonna juht

“Kiude tarbin iga päev, panen alati korraliku lusikatäie hommikupudru hulka. See on mul väljakujunenud harjumus ja nõnda ei unusta ma seda liigutust teha 🙂 99,9% ajast sööngi kiude koos pudruga.”


Kerstin, kommunikatsioonijuht

“Segan igal hommikul enne hommikusööki lihtsalt 2tl kiudainesegu klaasi veega ja joon ära, siis ei pea liiga palju mõtlema, et kuhu täna segu lisada. Lilla seguga on küll joogi konsistents veidi geeljas, aga mind see ei häiri.”


Siim, juhatuse liige

“Püüan igal hommikul kiudainesegu tarbida. Kõige parem on keefiriga. Pudru sisse segan ka, aga see teeb pudru paksemaks. Smuutiga on sama lugu. Mõnikord kui on kiire, panen segu isegi võileiva peale või sisse ;)”


Anett, klienditoe spetsialist

“Tarbin segu hommikuti 3 tl 0.75 l sheikeris koos laimimahla ja veega. Üritan tarbida iga päev, aga mõni päev jääb ikka vahele.”


Maria, tarkvaraarendaja

“Segan 1 tl segu hommikuti jogurti ja müsliga, lisan marju, puuvilju, seemneid või moosi. Kui on rohkem aega, keedan kaeraputru ja lisan kiudainesegu sinna koos samade lisanditega. Olen segu lisanud maitse järgi ka kreemsuppidele (nt kõrvitsa, brokkoli).”


Kui soovid rohkem teada, miks sul on vaja kiudaineid ning mida kujutavad endast Elsavie kiudainesegud, siis soovitame lugeda seda artiklit:
“Kiudainesegud – hea võimalus, kuidas tarbida rohkem kasulikke kiudaineid”

💌 Liitu ka Elsavie uudiskirjaga, et saada igal nädalal kasulikku infot oma tervise heaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *