Categories
Eesti

Retsept: kiudainerikkad toortatrapannkoogid

Reading Time: < 1 minute

Pühapäevane pannkoogihommik kogu perega?

Loomulikult! 🙌

Need kiudainerikkad pannkoogid on gluteeni- ja laktoosivabad, maitsevad kergelt pähkliselt ja on parimad muidugi kuumalt!

Koostisosad

  • 1 väike banaan, 85 g
  • 2 muna (M)*
  • 2 dl toortatrajahu
  • 4 dl kaerajooki
  • 0,5 tl soola
  • praadimiseks kookosrasva

Märgitud kogustest saad 8 suurt pannkooki, millest jagub neljale inimesele.

Valmistamine

  1. Pane banaan, munad, jahu, vedelik ja sool blenderisse ning surista ühtlaseks massiks.

    Lase taignal enne praadima asumist 5 min seista.
  2. Kasuta praadimiseks mittenakkuva kattega panni ja sega taigen lusikaga enne iga pannkoogi praadimist läbi.
  3. Prae kuumas kookosrasvas õhukesed pannkoogid. Iga pannkoogi tarbeks vala pannile u 1 dl tainast ja prae mõlemalt küljelt paar minutit.
  4. Söö oma lemmiku lisandiga: marjade, moosi, mee, šokolaadikreemi või muu meelepärasega.

    Idee: proovi lisandina tsitruseliste tükke

💪 Ühes portsus (2 pannkooki) on 6,3 g kiudaineid. Puuviljadest saad neid veelgi juurde.

* Vegan-versiooni tegemiseks asenda munad linaseemne „munadega“.

Sega 2 sl jahvatatud linaseemneid (jahvata ise kohviveskis või osta poest valmis linaseemnejahu) 6 sl veega. Lase segul paar minutit pakseneda ja sega siis taigna hulka.

👩‍🍳 Retsepti autor: Mari-Liis Ilover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *